Grønne muligheder

Nu kan du lynlade i Hanstholm

Publiceret 12-12-2023

Udrulningen af lade-netværket i Thy fortsætter. Senest er Hanstholm kommet på listen over steder, hvor det er muligt at oplade sin elbil hurtigt.

De to nye lynladere er placeret på parkeringspladsen bag Spar Købmanden og grillen på Havnen og kan servicere fire biler samtidigt.

Med to nye lynladere i Hanstholm er kystlinjen i Thy nu godt dækket ind, når det kommer til en el-lade-infrastruktur.

Som de seneste er to lynladere på 150kW i denne uge koblet til på havneområdet i Hanstholm. De to er placeret på parkeringspladsen bag Spar Købmanden og grillen og kan servicere fire biler samtidigt.

- Med de to lynledere i Hanstholm har vi fået dækket kystlinjen ind så alle, der kommer i elbil, har mulighed for at tanke – uanset om de besøger det sydligste eller det nordligste del af vestkyststrækningen. Det er godt nyt – ikke blot for thyboerne, men også for turisterne, siger Jens Kr. Yde viceborgmester og formand for Erhverv, Klima, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Det er PowerGo, der er hovedleverandør på standerne i Hanstholm. Virksomheden indviede sit første ladepunkt i Danmark i juni måned, og har tegnet kontrakter på at installere 1.600 offentlige ladepunkter til elbiler herhjemme i løbet af de kommende to år.

Mange muligheder for at lade

De nye lynledere i Hanstholm er blot seneste skud på ladestrukturen i Thy. I foråret blev kapaciteten udbygget i Agger, Vorupør, Klitmøller. Her blev der etableret flere 22 kW ladepladser og to lynlade-pladser på 150 kW i hver af de tre kystbyer. I praksis betød det f.eks. at Vorupør gik fra fire standere til ni standere, som gav plads til at 18 biler kan tanke el på samme tid.

Også i Thisted by er kapaciteten løftet. Ud over den nye el-tankstation, som åbnede på havnen ved Østerbakken i efteråret 2022, er der i foråret 2023 sat fire 22 kW og fire 50 kW standere op på den kommunale parkeringsplads lige ved siden af tankstationen. Det betyder at 16 biler kan blive ladet op, mens ejerne gæster Thisted.

Flere på vej i kommunen

Thisted Kommune arbejder i øjeblikket på etablering af yderligere 67 ladestandere ved kommunale ejendomme. 53 på 22 kW og 14 på 50 kW.

Der arbejdes på at få alle 22 kW ladestandere op inden udgangen af 2023, samt at alle ladestanderne er etableret senest til sommeren 2024.

Opstillingen af de 67 nye lade-standere bliver uden omkostninger for Thisted Kommune.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan Thisted Kommune arbejder med den grønne omstilling, så kan du læse om vejen til et CO2-neutralt Thy her.