Deltag i debatten

Kom til borgermøde om lagring af CO2

Publiceret 01-06-2023

Energistyrelsen inviterer alle interesserede til at komme og høre om planerne for lagring af CO2 i havbunden.

Havbunden ud for Hanstholm rummer et stort potentiale for at kunne lagre opsamlet CO2. Det ved vi, fordi Energistyrelsen har undersøgt og strategisk miljøvurderet i alt otte områder på land og kystnært, for de rette vilkår til denne lagring.

Baggrunden for undersøgelsen og vurderingen er, at et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet, at Danmark skal fange en stor del af den CO2, vi udleder og lagre den i den danske undergrund de steder, hvor der er gode vilkår. 

Undersøgelsen har nu resulteret i udkast til miljørapporter, som Energistyrelsen netop har sendt i offentlig høring. Du kan læse mere om rapporterne her på Energistyrelsens hjemmeside. 
Høringsperioden løber fra den 31. maj 2023 og frem til den 9. august 2023.

Bliv klædt på til høring

Nu ønsker Energistyrelsen at du som borger får muligheden for at blive klædt på til at kunne give høringssvar til miljørapporterne. Derfor inviterer styrelsen til borgermøde i Hanstholm den 8. juni 2023 kl. 19-21.
På mødet vil Energistyrelsen, Rambøll og GEUS præsentere miljørapporterne.

Bagefter kan du stille spørgsmål og gå i dialog med parterne ved mindre caféborde.

Det finder sted på Montra Hotel Hanstholm.
Tilmelding er nødvendig, og den skal ske senest tre dage før mødet. Du kan tilmelde dig via pressemeddelelsen fra Energistyrelsen

På linket her kan du se Energistyrelsens invitation til de fysiske borgermøder.

Ud over det fysiske møde afholder de også et online borgermøde. Det sker mandag den 19. juni kl. 19-21.
Også her er tilmelding nødvendig senest tre dage før, da du skal have tilsendt et link til mødet. Du tilmelder dig via linket her. 

 Vil du se invitationen til online borgermødet, så klik her.