Grøn Fremtid Thy

Vi søger partnere og udviklere til energizoner

Publiceret 12-01-2024

Pyrolyse, biogas, PtX, tekniske anlæg og følgeindustri skal rykke ind dør om dør i Thy. Thisted Kommune har peget på fire energizoner, hvor der er plads til at skabe den nødvendige udvikling og synergi. Thisted Kommune søger nu partnere og projektudviklere, der har interesse i at udvikle en eller flere energizoner.

Thisted Kommune har en ambition om at være klimaneutral i 2035. Derfor har kommunen peget på fire energizoner, hvor fremtidens produktionsanlæg kan etableres.

Her ønsker Thisted Kommune at koncentrere energianlæg strategisk i forhold til eksisterende erhverv og infrastruktur og under hensyn til landskab, natur- og lokalområder.

Formålet med energizonerne er at samle større energianlæg, f.eks. pyrolyseanlæg eller PtX-anlæg til i synergi med andre energianlæg, tekniske anlæg og erhverv. 

Energianlæg og følgeindustri skal ligge dør om dør – ikke blot med hinanden, men også med lokalsamfundene. Derfor er den konkrete planlægning og en helhedsbetragtning vigtig. Processen skal derfor sikre en tidlig inddragelse af de omkringliggende lokalsamfund. Thisted Kommune ønsker at anlæggenes placering og udformning passer til hinanden og til de lokale forhold.

Frist 9. februar 2024

Thisted Kommune inviterer derfor alle potentielle partnere og projektudviklere, der ser muligheder i at samskabe og bidrage til en helhedsplanlægning af energizoner til at sende en interessetilkendegivelse senest den 9. februar til plan@thisted.dk.

Thisted Kommune søger ikke færdige projekter, men derimod information fra udviklere og potentielle partnere om bl.a. hvilke energizoner, der er interesse i at udvikle - og i hvilken teknisk retning.

På baggrund af bl.a. interessetilkendegivelserne, er det forventningen at Kommunalbestyrelsen i april prioriterer to energizoner. Herefter sætter Thisted Kommune gang i en overordnet planlægning for de prioriterede energizoner.

Find mere

Hvilke informationer ønsker vi?

Læs mere om hvad interessetilkendegivelsen bør indeholde, samt hvornår og hvordan I kan give jeres interesse til kende. 

Hent infobrev

Forstå energizoner på 2 minutter

hør mere

Kontakt

Teknik, Erhverv og Beskæftigelse
Plan- og Miljøafdelingen

E-mail: plan@thisted.dk
Tlf: 9917 2248