Puljen er åben

Søg penge til lokale projekter

Publiceret 22-03-2024

Det er nu, du kan søge de såkaldte LUF-midler, der skal støtte udviklingen i dit lokalområde. I år er der et særligt fokus på at støtte vedvarede energiforeninger.

Mulighederne for at skabe lokal udvikling er mange.  

I Thy er vi så privilegerede, at vi har en masse ildsjæle, der løfter projekter lokalt, der er med til at gøre Thy til et bedre sted at bo.  

Det arbejde kan få en håndsrækning nu.  

Frem til den 1. juni kan foreninger nemlig ansøge Lokalområdernes Udviklingsforum (LUF) om økonomisk støtte til projekter, der udvikler byer og lokalområder i Thy.  

Alt fra shelterpladser til energiforeninger

Rammerne for, hvad du kan søge penge til, er brede. Du kan for eksempel søge om penge til alt lige fra etableringen af stisystemer, shelterpladser eller udarbejdelsen af helhedsplaner for din by og lokalområde.  

Men som noget nyt i år vil op til 50 procent af pengene i LUF-puljen blive prioriteret til vedvarende energiforeninger i Thy.  

Det skyldes, at vi i Thisted Kommune arbejder for, at den grønne omstilling i højere grad skal komme borgerne i Thy til gavn. 

Og energiforeningerne arbejder netop for at sikre lokalområdernes indflydelse og medejerskab i projekter med sol- og vindenergi. 

Sådan søger du

Lokalområdernes Udviklingsforum uddeler 250.000 kroner to gange årligt, og det er den første ansøgningsrunde i 2024, der er åben frem til d. 1. juni 2024.   

Hvert projekt kan tildeles op til 50.000 kroner, så det er bare med at få din ansøgning sendt afsted. 

Du kan læse mere om LUF, hvem der kan søge penge, og hvordan du søger, ved at trykke på linket her: Link til informationerne om Lokalområdernes Udviklingsforum.

Sådan søger du