Danmark skal have mere skov, som skal være med til at skabe CO2-reduktioner og øge biodiversiteten.
Betydningen af skovrejsning spænder vidt og påvirker alt fra skovarealernes funktioner som kulstoffanger, levested for dyr og planter og ramme om skovturen.
En fjerdedel af landskabet
Folketinget besluttede i 1989, at Danmarks skovareal skal fordobles i løbet af en trægeneration. I løbet af 80-100 år skal skovlandskaber dække mellem 20 og 25 procent af landskabet.
Det betyder, at Thisted Kommunes landareal i den samme periode skal konverteres til yderligere 6-11 procent skov. Det svarer til mellem 65 og 117 kvadratkilometer. Det er meget store arealer, og det er langt fra alle steder, hvor der er plads og mulighed for at rejse store mængder skov. Det såkaldte åbne land er en begrænset ressource i Thy. Derfor er det vigtigt, at nye tiltag i den grønne omstilling sker med udgangspunkt i såkaldt flersidig arealanvendelse.
Selvom der er udfordringer forbundet med skovrejsning, er det et fokusområde i Thy. Skovene og deres produktion af træ modvirker nemlig klimaforandring gennem optag og lagring af CO2 fra atmosfæren. Det samme sker gennem træs evne til at erstatte fossiltunge materialer og energiformer. Særligt gennem produktionen af fornybare ressourcer kan skovene bidrage til en grøn omstilling af samfundet.
Gevinster ved skovrejsning